Húsipari üzemek

húsipari üzemek létesítése, bővítése, tervezése

Húsipari cikkek, segédletek

Böngészés a cikkek között

Technológiai tervezés


Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése

Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban


Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS

Húsipari pályázatok


A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?

Húskészítmények gyártástechnológiája


Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája

Vágóüzemek kialakítása


Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok

Húsfeldolgozó üzemek kialakítása


Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek

Hírek, információk


Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu

 

Keresés a húsipari cikkek között




Találatok a húsipari cikkek között

A beef jerky és a biltong

A szárítás az egyik legősibb tartósítási eljárás a húsiparban. Ma a szárított húsokat nem elsősorban eltarthatóságuk megőrzése miatt szárítjuk, hanem azért, mert ízletes, magas tápértékű és magas áron értékesíthető termékekről van szó.

Tovább olvasom

A húsvéti sonka

Pácolt-füstölt, főtt-füstölt húsáruk és kötözött sonka gyártástecnológiája

Tovább olvasom

A kolbászgyártó üzem felépítése

Ez a cikk a hagyományos érlelésű nyers kolbászok előállítására alkalmas üzemek létesítését tárgyalja.

Tovább olvasom

A májkrém húsüzemi előállítása

A májkrém az egyik legfontosabb májasfajta. Szinte minden húsfeldolgozó üzem számára fontos, hogy technológiai szempontból alkalmas legyen a gyártására.

Tovább olvasom

A marhahús érlelése húsüzemben

Méltán válik egyre népszerűbbé a kellemes érzékszervi élményt nyújtó, magas tápértékű érlelt marhahús. Röviden összefoglaljuk a marhaérlelés technológiáját.

Tovább olvasom

A pármai sonka

A szárított, hosszan érlelt nyers sonka gyártástechnológiája röviden.

Tovább olvasom

A szalámi gyártástechnológiája

Bár hazánkban a téliszalámi gyártást az olasz mesterek honosították meg a meg a XIX. század II. felében, az mégis jellegzetes magyar készítménnyé vált, köszönhetően éghajlati viszonyainknak és különleges minőségű nyersanyagainknak.

Tovább olvasom

A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!

Széthúzták a benyújtási időszakot: korábban indul, de tovább tart.

Tovább olvasom

Egy húsipari üzem beruházási költségei

Milyen kiadási tételekkel kell számolni húsipari beruházások esetén?

Tovább olvasom

Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása

Az elmúlt évek válságai (covid, háború, stb.) felborították az élelmiszer-üzemek költségszerkezetét. De vajon a kisüzemek vagy a nagyvállalatok viselik jobban ezeket a változásokat?

Tovább olvasom

Elindult a Húsipari Üzemek.hu

2014. március 7-től startol a húsipari üzemek kialakítását támogató információs weboldal.

Tovább olvasom

ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés

Fontos lenne tudni: 2022. április 1. óta az élelmiszer-technológiai tervezés jogosultsághoz van kötve!

Tovább olvasom

Exportképes húsüzemek kialakítása

A húsüzemek számára mindig is fontos volt az exportképesség, mára pedig különösen jelentőssé vált.

Tovább olvasom

Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala

Kedves Látogatóim! Aktiváltam a mérnökkamarai portfolio oldalamat.

Tovább olvasom

Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?

Egyre nagyobb a várakozás a húsfeldolgozók, vágóüzemek támogatását célzó pályázatok iránt.

Tovább olvasom

Húsipari pályázatok

Milyen pályázatok érhetőek el jelenleg vágóhídi és húsipari fejlesztésekre?

Tovább olvasom

Húsüzem tervezése

Ezeket az elveket vegye figyelembe, mielőtt hozzáfog egy húsüzem kivitelezéséhez.

Tovább olvasom

Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései

Az alábbiakban egy rövid ismertető található a húsipari technológiai tervezéssel kapcsolatos fontosabb tudnivalókról.

Tovább olvasom

I. osztályú párizsi gyártása

A "minőségi párizsi" fogalma nem mond ellent önmagának...

Tovább olvasom

Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!

Az elmúlt években lezajlott húsipari beruházások megvalósulásában óriási szerepe volt a vidékfejlesztési pályázati forrásoknak. Nem lesz ez másként az új ciklusban sem.

Tovább olvasom

Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS

A mesterséges intelligencia és más döntéstámogató rendszerek húsüzemben és más élelmiszer-üzemekben történő használhatóságának alapfeltétele a mérés: gyártási paraméterek, környezeti tényezők és a termékminőség mérése valamilyen módszerrel.

Tovább olvasom

Kistermelői húsfeldolgozó

Alapinformációk kistermelői húsfeldolgozó üzemek létesítéséről

Tovább olvasom

Oválbélyegző húsüzemek részére

Mivel a magasabb árkategóriás prémium termékek jelentik a kisebb húsüzemek "legizgalmasabb" bevételi forrását, fontos, hogy ezen termékek külföldi értékesítése is megvalósulhasson...

Tovább olvasom

Oválbélyegző vágópontok részére

Gyakran felmerül a kérdés, hogy vágópontok a rájuk vonatkozó egyszerűsítésekre való tekintettel jogosultak-e áruexportra?

Tovább olvasom

Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása

A régen várt pályázat közepes húsipari projektek részére...

Tovább olvasom

Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése

Megjelent a VP-3-4.2.1-15 "Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban" pályázat!

Tovább olvasom

Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban

Itt a 2016-os élelmiszeripari pályázat folytatása!

Tovább olvasom

Sertés-marha vágópontok

A vágópontok maximum heti 100 sertés, vagy 20 marha vágására szolgáló kisüzemek. Kialakításukról az alábbiakat érdemes tudni...

Tovább olvasom

Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek

Úgy tűnik, hogy a nagy és rugalmatlan húskombinátok ideje lejárt, s helyükre lépnek a széles szortimentű, kiskapacitású húsüzemek.

Tovább olvasom

Tájékoztatás

Új témakör indul: az adatalapú döntés és a mesterséges intelligencia alkalmazása az élelmiszeriparban

Tovább olvasom

Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!

Néhány hete társadalmi egyeztetésre került az 50 milliárdos „Élelmiszeripari üzemek fejlesztése” és a 200 milliárdos „Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése” ÉLIP pályázat.

Tovább olvasom

Trichinella laborok

Fontos jogszabály változás a trichinella vizsgáló laborok kialakítására vonatkozóan.

Tovább olvasom

Virsligyártás

A virsli a vörösáruk termékcsoportjába tartozik. Szinte minden húsfeldolgozó számára fontos lehet a gyártása, ugyanis sem extra alapanyagot, sem különleges berendezéseket nem igényel.

Tovább olvasom

Visszatérnek a vágópontok!

Kisvágóhíd néven éled újjá a 2016. tavaszán megszüntetett vágóüzemi kategória.

Tovább olvasom

Zsírsütés, tepertő gyártás

A sertészsiradék a sertésvágás értékes terméke, mely felhasználható húskészítmények alapanyagaként, étkezési szalonnaként és amivel az alábbiakban bővebben is foglalkozni fogunk: zsírsütést követően sertészsír és tepertő állítható elő belőle.

Tovább olvasom

 

Vissza az oldal elejére