Húsipari üzemek

húsipari üzemek létesítése, bővítése, tervezése

Húsipari cikkek, segédletek

Böngészés a cikkek között

Technológiai tervezés


Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése

Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban


Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS

Húsipari pályázatok


A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?

Húskészítmények gyártástechnológiája


Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája

Vágóüzemek kialakítása


Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok

Húsfeldolgozó üzemek kialakítása


Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek

Hírek, információk


Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu

 

Keresés a húsipari cikkek között




Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása

2019. január 29.

A régen várt pályázat közepes húsipari projektek részére...

A GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú, "Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel" elnevezésű pályázati kiírás egy régen várt, kiváló lehetőség közepes méretű húsipari projektek finanszírozására. Az alábbiakban csak néhány fontosabb tudnivalót közölve tömör de átfogó képet kívánunk nyújtani a megjelent lehetőségről. (Az alábbiak természetesen nem teljeskörűek és nem személyreszabottak, így javasoljuk, hogy további információkért mindenki keresse meg saját pályázatíróját.)

FRISS HÍR:

A pályázat várhatóan 2019. februárjában lezárul! A beérkezett kérelmek támogatási összege jelen információink szerint meg sem közelíti a pályázati keretet, így a maradék összegek átcsoportosítása várható - remélhetőleg a "Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban" és hasonló felhívások feltőkésítésébe.

Mire adnak pénzt?

Olyan húsipari és egyéb élelmiszeripari tevékenységek fejlesztésére, melyek a TEÁOR 10 és 11 kategóriába tartoznak a 1020-as halfeldolgozást kivéve.

Támogatott: minimum 200.000,- Ft értékű gépek beszerzése, ingatlan beruházás, megújuló energia, stb.

A minimális projektméret kb. 150 milliótól indul, de nem haladhatja meg a kb. 30 milliárdot.

Mekkora az igényelhető támogatás?

Objektíven két részből áll:
- vissza nem térítendő: 50...750 millió Ft, de a teljes projekt max. 37%-a
- kedvezményes (1%-os) hitel: 50 millió ... 2 milliárd Ft

A teljes támogatás (tehát a vissza nem térítendő és a hitel együtt) a teljes projekt max. 75%-a lehet, a fennmaradó összeget saját zsebből kell állni. A teljes projekt összértékének 25%-át a pályázat benyújtásakor igazolni kell. Ha ennél nagyobb önerő szükséges, akkor a 25% fölötti részt az első kifizetési kérelemnél kell igazolni és nem EU-s állami támogatással is ki lehet egészíteni.

A támogatási limit ezen kívül függ még a megvalósítási régiótól is: a teljes támogatás regionális beruházás esetén 35%-től 60%-ig terjedő tartományban módosul, a megújuló energiára pedig külön 70% a plafon.

Ezen kívül a plafon függ az igénybevevő cég pénzügyi paramétereitől is: a projekt összköltsége nem haladhatja meg az előző évi árbevétel kétszeresét.

Ki indulhat a pályázaton?

Az a nem közép-magyarországi középvállalkozás indulhat, aki nem minősül mezőgazdasági termelőnek és van 25% igazolt önereje. Ez az önerő nem lehet magánszemélytől, nem lehet külföldi forrásból és nem lehet tagi kölcsön sem. Egy lezárt teljes pénzügyi évvel kell rendelkezni, valamint a székhelye a megvalósítás helyével azonos intenzitásban támogatott régióban kell legyen.

Ezen kívül természetesen egy sor egyéb - jellemzően általános - feltételnek is meg kell felelni, melyekre a jelen terjedelem nem elegendő.

Ütemezése:

2017. február 2-től lehet beadni és 2017. február 28-án már értékelik is az addig beérkezett kérelmeket. Ezt követően kéthavonta lesz értékelés és - ha addig nem merülne ki a keret - 2019. február 2-án záródik le a pályázat.

Beadást követően - saját felelősségre - el lehet kezdeni a beruházást, de arra figyelni kell, hogy addig nem szabad befejezni, amíg nem születik döntés a kérelemmel kapcsolatban.

A vissza nem térítendő támogatásból 50% előleg kérhető. A hitelkeret a fizikai befejezést követő 12 hónapig áll rendelkezésre és ezt követően a törlesztésre 6 hónap türelmi idő van. Ezt követi a töresztés, ami mindennel együtt egy maximum kb. 15 éves futamidejű hitelt jelent.

Az irányító hatósággal történő szerződéskötéstől számítva 24 hónapon belül be kell fejezni a projektet.

 

Aki most akar indulni ezen a pályázaton, annak nagyon kell igyekeznie: kb. 2 hónap teljes tervezési idő egy milliárdos nagyságrendű üzem esetén semmi esetre sem számít soknak!

Amennyiben vágóhíd vagy húsfeldolgozó a projekt tárgya és úgy ítéli meg, hogy együttműködhetünk, akkor egyeztessünk egy találkazót a közeljövőben.

Nagy tisztelettel: Fekete Sándor

 

A pályázati kiírást itt tekintheti meg.

Vissza az oldal elejére

Húsipari üzemek tervezésében és kivitelező vállalkozások keresésében a főoldalon talál segítséget.

Vissza a főoldalra