Húsipari üzemek

húsipari üzemek létesítése, bővítése, tervezése

Húsipari cikkek, segédletek

Böngészés a cikkek között

Technológiai tervezés


Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése

Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban


Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS

Húsipari pályázatok


A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?

Húskészítmények gyártástechnológiája


Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája

Vágóüzemek kialakítása


Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok

Húsfeldolgozó üzemek kialakítása


Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek

Hírek, információk


Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu

 

Keresés a húsipari cikkek között




Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban

2018. október 29.

Itt a 2016-os élelmiszeripari pályázat folytatása!

A nagy sikerű (VP-3-4.2.1-15) élelmiszeripari pályázat közel másfél éve zárult be, jelenleg javában folynak a kivitelezési munkálatok. Nagy örömünkre szolgál, hogy számos olyan projekt részesei lehetünk, melynek mind az előkészítésében, mint most a kivitelezési szakaszaiban ott vagyunk.

Most azonban megjelent a VP3-4.2.1-4.2.2-18 "Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban" pályázat, mely lényegében a 2016 végén lezárt program folytatása...

Pénzügyi keret:

Összesen 50 milliárd Forint áll rendelkezésre, melyből 10 milliárd borászati üzemek fejlesztésére, 40 milliárd Forint pedig élelmiszerfeldolgozó üzemek fejlesztésére lett szánva. Ez utóbbi keret használható fel vágóhidak pályázati forrásból történő építésére/korszerűsítésére és húsfeldolgozó üzemek kivitelezésére is.

Támogatható költségek:

Vágóhídi eszközök, berendezések beszerzése, húsfeldolgozó gépek beszerzése. Valamint komplett húsipari technológiai rendszerek megvalósítása.
Épület kivitelezése, ingatlan vásárlás (max. 2%), hűtés, hűtéstechnológia megvalósítása.
Felhasználható marha érlelő pályák, polcrendszerek és marhaérlelő hűtőgépészet beszerzésére is.
Hasonlóan: szárazáru üzemek fejlesztésére, füstölő-érlelő és utóérlelő kamrák építésére is felhasználható.
Továbbá az anyagmozgatási és infokommunikációs rendszerek telepítése és a megújuló energia hasznosítása is támogatott cél.

A támogatás intenzitása és mértéke:

A támogatás összege: max. 500 millió, konzorcium esetén pedig 1,5 milliárd Ft
A támogatás maximális intenzitása: 50%, kivéve a Közép-magyarországi régióban, ahol ez 40%.
Regionális beruházások esetén az intenzitások településcsoportonként eltérőek.

Támogatható vállalkozások:

Olyan mezőgazdasági termelő, akinek Anex I.-re (pl. húsfeldolgozás) irányul a tevékenysége és az utolsó teljes lezárt üzleti évben az árbevétel min. 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott, vagy a kérelemmel érintett tevékenység Anex I. termékre irányul.

Egyéb mikro- és kisvállalkozás, akinek van egy teljes lezárt üzleti éve, és Anex I. termékeket (pl. élőállat, vágott sertés, marha, baromfi, csontozott hús, húskészítmény, kolbász, szalámi, pármai sonka, stb.) állít elő.

Fontosabb határidők:

Benyújtási időszak: 2019. január 2. napjától 2021. január 4-ig.
Első értékelési határnap: 2019. január 16.
A további értékelési időszakok vége: január 30., március 4., majd körülbelül havi ütemezésben, minden hónap elején a benyújtási időszak végéig.
A beruházás saját felelőségre a pályázat benyújtása után azonnal megkezdhető. (A korábban megkezdett projektek nem támogathatók.)
A fizikai és pénzügyi befejezésre 24 hónap áll rendelkezésre.

Költségtételek igazolása:

Építési beruházás esetén az ÉNGY-t (Építési Normagyűjtemény) kell alkalmazni.
Gépbeszerzés esetén max. 2 éve gyártott, először üzembe helyezett gépet lehet vásárolni.
A gépekről 3 független ajánlat kell, vagy ha ez nem lehet, akkor a forgalmazótól kell egy nyilatkozat arról, hogy a gép egyedi gyártású (pl. csőpálya rendszerek)

Előző pályázaton indulók számára fontos:

Nem indulhat az, aki az előző élelmiszeripari pályázaton (VP-3-4.2.1-15) támogatásban részesült, vagy a kérelmére még nem érkezett válasz ugyanarra a projektre vonatkozóan. Akinek tehát elutasították a 2016-os pályázatát, az most újra próbálkozhat!

 

A pályázati kiírást megtekintheti itt.

Vissza az oldal elejére

Húsipari üzemek tervezésében és kivitelező vállalkozások keresésében a főoldalon talál segítséget.

Vissza a főoldalra